Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новини от българската поп сцена

БНР Новини
„Червено и Черно – БГ Дуетът”
Снимка: личен архив

Милчо Соколов и Кирил Веселинов се събират като „Червено и Черно – БГ Дуетът”, водени от силното си желание да популяризират българската поп култура. През годините представят на родната публика няколко авторски музикални спектакли, като работят с известни български композитори. Сред тях са Тончо Русев, Найден Андреев и други. Някои от най-добрите български поети също са писали за дуета – Евтим Евтимов, Дамян Дамянов, Жива Кюлджиева… Двамата изпълнители имат издадени до момента няколко албума. Сега най-новата им композиция е с името „Едно момиче“, написана от Милчо Соколов.



Боби и Заки от дует „Авеню” излязоха отново на музикалната ни сцена след 20 години. Поводът бе отбелязан с нова песен, озаглавена „Безвремие“ – музика Боби Иванчев, текст Заки Соколов, аранжимент Васил Иванов и Боби Иванчев. Тази година двамата искат да зарадват публиката и с допълнителни проекти. Вече започна турнето им, а първият беше през март в Бургас. Публиката си припомни „Бягство”, „Живели ли сме някога преди”, „Пропилени дни” и други хитове, поднесени по нов начин.



Невена Цонева представя първия си авторски проект „Когато най-силно ще боли”, който е с участието на рок бандата „Milenium X”. Видеото е режисирано от Георги Манолов. Певицата обича да експериментира в различни стилове – фолклор, етно и поп. Продължава да работи и върху своя проект, свързан с възраждането на златни български песни от 60-те и 70-те години. След успеха на песента „Повей, ветре”, чийто оригинал знаем в изпълнение на Паша Христова, Невена е готова със записа на друг шлагер – „Вървят ли двама” от филма „Козият рог“. Песента и до днес остава в съкровищницата на родната филмова музика, благодарение на Мария Нейкова – неин композитор и изпълнител.



„Единствената” е името на общия проект на хип хоп дуета Pavell&Venci Venc’ и колегата им Мойсей. Песента е посветена на любовта към техните приятелки. Идеята за музиката идва от Павел, а заедно с двамата си приятели пишат и текста. Не остава незабелязано и присъствието на Жана Бергендорф в края на сингъла. За аранжимента помага и Искрен Тончев, а видеото е на Георги Ангелов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лято"

На прага на лятото двама братя – Явор и Виктор Георгиеви – ни предлагат най-новата си песен, озаглавена точно така – "Лято". Поднасяйки ни светло и ведро звучене, тя излиза от новия им проект SinFin. Миналата 2023 г. Явор и Виктор издадоха..

публикувано на 10.06.24 в 10:15

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10