Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Синдици в КТБ влизат до края на другата седмица

До края на другата седмица в КТБ ще има синдици, възможни са и арести. Това каза в добричкото село Стожер премиерът Бойко Борисов:

Казаха в най-добрия случай синдици ще има април месец. Виждате, през  това време как заводите сменят своите притежатели. А те ги сменят, защото банката няма синдици и затова във вторник, щом се обнародва във вестника, до края на седмицата ще има синдици. Те ще оспорят всички сделки, които са направени, защото ние сме заявили многократно, че цесии не може да има. Как може да се прехвърля собственост, при положение, че държавата сме дали над 3,5 млрд. досега? И съгласно закона, като най-голям кредитор, първи отиваме на опашката и се овъзмездяваме с това, което има. И тези пари влизат в бюджета, тъй като ние сме дали парите на заем. От там нататък, прокуратурата ще има много работа и ще има много арести, ако са допуснали подобни неща.

Премиерът коментира още, че не визовият режим за Русия и Украйна е проблем за туристическия бранш, а качеството на обслужване у нас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!