Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Чакаме рекламен договор за 1 милион евро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организационният комитет по провеждането на световните и европейски шампионати по мотоциклетизъм у нас и Българската федерация по мотоциклетизъм са пред сключване на рекламен договор на стойност 1 милион евро. Парите ще са необходими за покриването на задълженията към Международната федерация за проведените състезания за 4 години от 2010-а до 2014-а.

Родната централа остана без международен лиценз именно заради натрупаните през годините задължения.

Следващата седмица ръководството на федерацията ще проведе среща с кметовете на общините, които са домакини на кръгове от републиканския шампионат по мотоциклетизъм с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, за да се разбере дали държавата ще продължи да подкрепя този спорт, или не. Това разкри Румен Петков – председател на Организационния комитет по провеждането на световните и европейски шампионати по мотоциклетизъм на среща с медиите по повод откриването на сезона у нас.

Първият кръг от националния шампионат ще се проведе в събота и неделя на мотополигона край село Порой. Досега заявка за участие в надпреварата са подали 98 състезатели в петте класа.

Тренировките за време ще са в събота, а стартовете в неделя.

Входът за зрителите ще е 2 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!