Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Необходим е спешен ремонт на пътя за Лъки

Спешен ремонт е необходим на основния път за Лъки, защото на няколко места са се появили пукнатини на асфалта и има опасност от пропадания. Над 200 хиляди лева са нужни и за ремонт на разрушена подпорна стена в града, която застрашава джамия и намиращ се в близост жилищен блок с 30 семейства, съобщи кметът на община Лъки Валентин Симеонов

В момента не се налага евакуация на живеещите в сградата, храмът обаче е затворен, защото основите му са застрашени от пропадането на стената. Проектът за укрепването вече е изпратен с молба за финансиране в Междуведомствената комисия за бедствия и аварии към МС.

Община Лъки ще кандидатства и за отпускането на още над 300 хиляди лева за справяне с проблемите възникнали и след активизирало се свлачище, което е в близост до детска градина. Тя не е затворена, защото на този етап няма опасност за сградата.

Според Симеонов нивата на реките в района са под критичните прагове, но ако има обилни валежи, е възможно да бъде наводнен мостът по пътя за Белица и Загражден. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!