Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха голям контрабанден канал на ГКПП "Капитан Андреево"

Снимка: архив

Служители на МВР са разбили голям контрабанден канал на митница "Капитан Андреево". Арестувани са 13 митничари, трима гранични полицаи, седем контрабандисти и трима охранители. Задържани са два тира с контрабандни цигари от Турция, чиято стойност се изчислява на близо 16 милиона лева. Каналът е действал и преди това и през граничния контролно-пропускателен пункт са преминали още 15 камиона. Това съобщи в Пловдив главният секретар на ВМР Георги Костов:

Към момента имаме задържани от снощи и ранните часове тази сутрин 13 митнически служители на митница "Капитан Андреево" и трима служители на МВР, служители на ГПУ "Капитан Андреево". :Конкретната тяхна съпричастност към извършеното престъпление се установява и към момента. Работата по установяване в действителните мащаби на този контрабанден канал продължава, като в момента текат и процесуално следствени действия на територията на столицата, осигурена е и логистична подкрепа и от специализираните служители на двете главни дирекции БОП и Национална полиция.

Схемата на контрабандния канал е започнала да се разплита в неделя, когато в склад в Пловдив е хванат турски ТИР с фалшиви български номера. Първоначално са задържани шофьорът, който е турски гражданин, и още шестима души, наети като охрана и товарачи. При прегледа на камерите на пункта "Капитан Андреево" е задържан още един ТИР, в който са открити нелегални цигари. Стоката само в двата камиона е над 140 хиляди кутии, стойността им е 16 милиона лева. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!