Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е най-добрият град за живеене, сочи класация

Снимка: архив

Най-добрият град за живеене у нас е София, показа традиционната годишна национална класация. При връчването на отличието президентът Росен Плевнелиев подчерта важната роля на кметовете на градовете за развитието на обществото.

Кметовете, които са добри стопани.Кметовете, които влагат сърцето си и умението си за собствените си градове. Българските кметове, които в последните години постигат много, посочи президентът.

Кметът на спечелилия град Йорданка Фандъкова каза, че това е награда, заслужена с усилията на хора от различни професии.

Това е награда за голяма част от учителите, университетските преподаватели, учените в нашия град, които създават възможности за получаване на най-доброто образование. Това е награда за стотиците лекари, медицински работници, които създават условията за добро здравеопазване. Това е награда за творците, за хората, които привличат публики, все нови и нови публики. Това е награда за софиянци. Това е награда и за огромните инвестиции, които нашият град, Столичната община, българското правителство инвестират в града ни за подобряване качеството на живот, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!