Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Стара Загора също е започнала проверка по случая „д-р Вуцов“

Районната прокуратура и в Стара Загора е започнала проверка по случая с фалшивата диплома на доктор Иван Вуцов, потвърди за „Хоризонт“ Нейка Тенева - зам.окръжен прокурор и говорител на прокуратурата. В хода на проверката трябва да се установи има ли неправомерни действия и на други длъжностни лица по този случай. В Районната прокуратура – София продължава досъдебното производство срещу старозагорския лекар, очакват се резултати от експертиза на неговите дипломи.

Районната прокуратура в Стара Загора извършва проверка дали доктор Иван Вуцов е фалшифицирал сам своето свидетелство за кардиология или само е използвал документа с невярно съдържание. Проверката би трябвало да установи дали има и други длъжностни лица от университетската болница и от РЗОК, отговорни по случая „Вуцов“.

В Районната прокуратура в София досъдебното производство по случая е на ниво „вещо лице“, съобщи за „Хоризонт“ Стефан Милев - говорител на прокуратурата.

По думите на Йовчо Йовчев – изпълнителен директор на университетската болница, доктор Иван Вуцов е все още в отпуска и ако се наложи ще ползва и неплатена. Той продължава да твърди, че няма да го освободи от отделението по инвазивна кардиология, докато съдът не се произнесе и не признава официалното становище на Медицинския университет в София, откъдето потвърдиха, че старозагорският лекар е с фалшива диплома за кардиолог и затова името му е извадено от списъка на кардиолозите и на инвазивните кардиолози в България, което означава, че не може да работи по тези специалности нито в лечебно заведение, нито под формата на индивидуална практика. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!