Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата в Стара Загора разследва казанлъшки журналист

С постановление на окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов случаят с Георги Манев - журналист от казанлъшката телевизия "Пресс ТВ", е предаден на Окръжната следствена служба в Стара Загора. Става дума за репортажи на журналиста за наводненията в града от началото на февруари, които. според районния прокурор Кръстин Кацаров, са създали паника сред гражданите.

Кръстин Кацаров се е самосезирал по случая, но отрича да е визирал в сигнала до полицията конкретно име. Казва, че не е повдигал и обвинение. За "Хоризонт" Нейка Тенева - заместник окръжен прокурор и говорител на прокуратурата, заяви, че досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител по чл. 326, ал. 1 от НК, който предвижда до две години лишаване от свобода за неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога. По случая вече са били разпитани свидетели.

Днес Георги Манев е бил извикан в полицията в Казанлък, където са му съобщили, че досъдебното производство трябва да приключи до юни. Журналистът квалифицира обвинението като звучен шамар срещу свободата на словото в България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!