Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златоград посреща гости от страната за Великденските празници

Снимка: БГНЕС

Гости от цялата страна пристигнаха в Златоград за Великденските празници. Тази година обаче почти няма туристи от Гърция.

Заети са базите в Златоград от туристите, пристигнали за най светлия християнски празник Възкресение Христово в красивото кътче на Родопите. Най-предпочитани от туристите са пакетните предложения, каза хотелиерът Александър Митушев.

Предлагаме агнешко по златоградски, имаме гост изпълнител утре вечер, така че целим да направим по-добър престоя на нашите туристи, имаме няколко коли за Гърция утре също. Базите за отдих и риболов ще посрещнат туристите с рибни деликатеси. Общо взето се стремим тези три дни да ги запълним със съдържание и нашите туристи да останат доволни.

Гостите са предимно от вътрешността на страната. Гърци за този празник почти няма.

Преобладават гостите от София, Варна, Бургас и Пловдив. Това са местата, откъдето идват нашите туристи, но имаме и от Северна България, от Добричко. Те идват вече за втори, трети път. Гърците идват повече на Коледа и Нова година, сега за Великден обикновено си стоят в същи, правят си агнета в двора, така че сега гърци почти нямаме.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!