Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонт на поредна отсечка от "Цариградско шосе" в София

Снимка: БГНЕС

От 20 април в София започва ремонтът на бул. "Цариградско шосе" от бул. "Александър Малинов" до Околовръстния път. Проектът включва рехабилитация на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап на реконструкцията на бул. "Цариградско шосе" ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. "Яворов" и Четвърти километър, посочва заместник-кметът по транспорт Любомир Христов:

Цялата рехабилитация, която ще бъде изпълнена през тази година, и с което на практика ще приключи основният ремонт на "Цариградско шосе", включително с мостовите съоръжения, е малко под 20 милиона лева. По-голямата част от ремонтните дейности в града ще започнат от началото на месец юни, когато традиционно хората започват поетапно да излизат в отпуска, трафикът поетапно намалява и с напредването на летния сезон всъщност ще се увеличава броят на ремонтните точки в София.

Тази година инвестиционната програма е около 100 милиона лева. Тя включва както цялостната рехабилитация на основните улици и булеварди и изграждането на 12 нови по-малки улици, основната рехабилитация на 20 мостови съоръжения. В рамките на тази година първоначално следва да приключи разширението на булевард "Черни връх" и основният ремонт на Руски паметник.

След завършването на ремонта на Руски паметник започва строителството на кръстовището на две нива между булевардите "Иван Гешов" и "България". За началото на юни е предвиден ремонтът на бул. "Витоша" - от "Патриарх Евтимий" до входа на Южния парк. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!