Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инициативи срещу детската престъпност предприемат в Сливен

Инициативи за предотвратяване на детски престъпления са предприети в община Сливен. Ще бъдат организирани творчески ателиета, в които деца в риск ще могат да се учат на различни занаяти. Ще бъдат организирани екскурзии до културно-исторически обекти и спортни състезания, както и празнично отбелязване на дати и годишнини.

В творческите ателиета децата ще се учат на тъкачество, грънчарство, плетене, шиене и дърворезба. Първите седем училищни клуба по превантивни дейности вече развиват просветна работа, свързана с рисково поведение, толерантност, граждански права. Целта е уплътняване на свободното време на учениците с извънкласни дейности. 
Предстоят училищни дебати за младежката престъпност и отговорността на учениците. До края на 2015 г. в дейностите ще бъдат обхванати над 3 600 деца, каза Лилия Радева, секретар на местната комисия. 
В пролетния Ученически футболен турнир по Програмата за превенция на противообществените прояви участват 13 училищни отбора с деца от V до VІІ клас от селата в община Сливен, квартал „Речица” и град Кермен, получили спортни екипи. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!