Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник" се окрива в Ямбол

Днес в Ямбол се открива Националният куклено-театрален фестивал "Михаил Лъкатник". За първи път спектакли ще се играят, освен на сцената на Държавен куклен театър "Георги Митев", и на открито.

В програмата на 19-ото издание на фестивала са включени десет български постановки, които ямболската публика ще може да види в дните от 20-и до 24-ти април. В конкурсната програма ще участват постановки на театри от София, Пловдив, Бургас, Варна, Хасково, Търговище, Видин и разбира се, Ямболският куклен театър. Гостуват и театри от Сърбия, Унгария и Русия. Новото в тазгодишния фестивал ще са спектаклите на уличните театри, съобщи директорът на Ямболския театър Елена Дойчева.

Техните представления ще бъдат пред Кукления театър, в парка, пред мола, на различни места. Мисля, че ще задоволим интереса и на малките зрители - да видят нещо по-различно.

Откриването на фестивала е днес в 17:30 часа, а веднага след това ще бъде награждаването на отличените за драматургия в литературния конкурс "Михаил Лъкатник", както и премиерата на сборника с наградени пиеси "Приказна фиеста".

Голямата награда, пластиката "Играещия човек", изработена от Георги Чапкънов, по традиция ще бъде връчена в последния ден на фестивала. Тя се присъжда за най-добра постановка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!