Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият кмет на Неделино не успя да влезе в кабинета си

Снимка: БГНЕС

Новият кмет на община Неделино Румен Русанов не успя да влезе в работния си кабинет, тъй като помещението остава заключено. Оказва се, че Община Неделино дължи на новия си кмет около 80 хиляди лева за строителни дейности. 

Ключът за кметския кабинет е у заместник-кмета Фанка Георгиева, назначена от бившия кмет Стоян Беширов. Тя отказва да го издаде, както и печата на общината, докато е в сила определение на съда, с което е задължена да ги съхранява. Кметът Румен Русанов започна работа в заседателната зала, съседна на кметския кабинет:
Сменихме патронника на тази стая. Не сме отваряли кабинета на кмета, не искам по този начин. Но ще да намерим диалог, за да може да си влезнем по един нормален начин там.

Областният управител Недялко Славов заяви:
Разбирам, че има съпротива от досега изпълняващия длъжността заместник-кмет, но това са неща, които ще се решат в близко бъдеще.

В продължение на години Община Неделино дължи пари на строителната фирма на новоизбрания кмет Румен Русанов:
Не съм завел дела, защото господин Беширов ми обещаваше постоянно, че ще намери начин да ми изплати средствата. Парите са около 80 хиляди лева. Не мисля обаче докато аз съм кмет да си ги взема тези пари.

Същевременно общинските съветници в Неделино не са получавали възнаграждения цяла година, заяви председателят на Общинския съвет Огнян Бабачев
От април миналата година досега господин Беширов на целия Общински съвет не е изплащал възнагражденията им, единствено на бившата председателка на Общинския съвет, която е от неговата листа, беше заместник-председател на Общинския съвет, която също е от неговата листа и евентуално би могло да се каже, че и другата съветничка от неговата листа. Останалите съветници не са получавали възнаграждение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!