Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стара Загора беше открито Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години

Снимка: Венелина Попова

В 19 ч. на стадион "Берое" в Стара Загора се състоя тържественото откриване на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години. Сред официалните гости е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По предварителна информация лентата на първенството трябваше да пререже министър-председателят Бойко Борисов.

По-рано министър Кралев, кметът на града Живко Тодоров и председателят на БФС Борислав Михайлов откриха ново футболно игрище с изкуствена настилка, което ще бъде използвано за тренировъчна база на националните отбори по футбол на България. Триста и петдесет хиляди лева са отпуснати от Министерството на спорта за съоръжението. То е първото започнато и завършено напълно в мандата на това правителство. На въпрос на "Хоризонт", какви средства се инвестират в професионалния масов спорт в Българя, министър Кралев не можа да отговори, но заяви:

Желанието ни е, с новите промени в закона, масовият спорт, както е във всички останали държави, да бъде приоритет на съответните общини, защото знаем, че в общините има бюджети горе-долу колкото е издръжката на целия спорт. Така че, наш ангажимент е да помагаме с инфраструктурата, ще стимулираме и клубовете, които подпомагат развитието на масовия спорт.

Преди откриването на първенството на стадион "Берое" Стилиян Петров и Мартин Петров  раздаваха автографи на футболни фенове. В Стара Загора дойде и Йордан Лечков, който потвърди отново пред журналисти намерението си да се кандидатира за кмет на Сливен.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!