Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронз за отбора на Радио България

Снимка: Христина Тасева

Радио България спечели трето място в щафетата на БНР, посветена на 80-годишнината от основаването на медията. Капитан на отбора беше директорът на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Щафетата, известна като „Обиколка на Радио София“ се проведе след 12-годишно прекъсване.

На трасето, което обхващаше 4 по 200 метра, отборът на Радио България доказа своя екипен дух. Първата отсечка беше пробягана от Александър Кичуков от Арабска редакция. Вторият пост отстоя Александър Марков, колега от Английска редакция. От него щафетата пое Виргиния Стаматова от редакция „България”. Юристът Стамен Янев, който бяга четвърти, показа завидна бързина и преодоля дистанцията за рекордно време.

Ето какво заяви по повод възобновяването на инициативата генералният директор на БНР Радослав Янкулов:

Направихме шарена палитра от прояви – концерти, срещи, изложби, представления, които направиха нашите приятели, слушателите на радиото още по-близки до нас. По отношение на спорта не можеше и нe биваше да изоставаме, защото спортът е част от нашия живот и всеки културен човек трябва да отчита стойността, дори и на този вид занимание.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45

Оранжев код за опасни валежи в 7 области от Централна България в сряда

В сряда , 3 юли, от полунощ валежите и опасността от градушки ще се пренасят от запад към Централна и в Югозападна България. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до слънчево. Минималните температури ще са между 14 и 23°,..

публикувано на 02.07.24 в 19:35

България днес - 2 юли 2024 г.

В "България днес" правим преход от Западните покрайнини до… Нова Англия (САЩ), а повод ни дават две събития – международен форум, който ни напомни за значими българи в Сърбия и Празник на розата в Бостън. Ако планирате да прекарате лятната си отпуска в..

публикувано на 02.07.24 в 19:00