Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна Пролетният базар на книгата в НДК

| обновено на 19.05.15 в 13:00
Снимка: БГНЕС
Над 100 български книгоиздатели предлагат свои издания на над 1000 кв.м. площ на Пролетния базар на книгата, който беше официално открит в Националния дворец на културата.

Изложението е част от литературната програма на 20-ия Салон на изкуствата, съобщиха организаторите от Асоциация "Българска книга". В периода от днес до 24-ти май посетителите ще могат да намерят издания с големи намаления, някои – до 50%.

В рамките на дните на изложението в НДК, от 10.00 до 20.00 часа всеки ден, ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български автори. Има и значително международно участие.

Освен премиери на най-новите заглавия посетителите ще имат възможност и да се срещнат лично с авторите и да получат автограф.

Пролетният базар на книгата е обновено издание, в смисъл, че през зимата издателствата предлагат определени книги. Сега в този период до пролетта те са добавили нови книги в своята продукция, така че читателите ще могат да видят новите издания. Тези, които не са си набавили, пък от старите книги могат отново да се срещнат с тях и да ги купят за подарък на своите близки и за тях самите, каза Екатерина Капралова от едно от големите български издателства

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!