Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зачестиха случаите на телефонни измами в Стара Загора

Окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов организира днес среща с районните прокурори, началниците на Районните полицейски управления и ръководството на Областната дирекция на МВР по повод зачестилите случаи на телефонни измами в областта. Пред „Хоризонт“ Дичо Атанасов заяви, че самият той е бил обект на опит за подобна измама.

В последните месеци телефонните измамници са станали нагли и агресивни, започнали са да звънят на граждани и през нощта. От началото на годината са образувани 58 досъдебни производства за подобни случаи, за десет дни са разкрити и заловени четирима извършители на престъпното деяние. Окръжният прокурор посочи, че всички задържани са само изпълнители на поръчките.

На срещата днес участниците ще обсъдят мерки как да стигнат до поръчителите и организаторите на престъпните групи. По време на разпитите заловените телефонни измамници никога не посочвали имената на хората, които ги наемат, и твърдели, че го правели, за да изкарат малко пари. За подобни деяния Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!