Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Порой с градушка порази Сливен и региона

Снимка: Бояна Петрова

Порой с гръмотевици и градушка се изля в Сливен и региона. Над 50 литра на кв. метър е падналият дъжд. Улиците в областния град отново се наводниха, в планинските села падна градушка колкото орех. 

Дъжд наводни отново улиците на Сливен, по които потекоха реки. Има сигнали за наводнени приземни етажи. Движението в Сливен и региона беше затруднено. Най-засегнати са ниските части на областния град и тези с непочистени шахти. Във винаги проблемния район до Колодрума няколко автомобила се потопили до стъклата. Полиция въдвори ред на мястото на наводнението. Затруднено е, както при всеки дъжд, движението и край Железопътната гара, над бившия Елпром и Градинския мост.

Шахтите не могат да поберат голямото количество вода и затова улиците се наводняват, гражданите с автомобили да не минават през проблемните зони, призоваха от общинската администрация.

В Сливен падна и дребна градушка, а градушка колкото орех удари по-късно Жеравна и котленския район. Едрият град напукал стъклата на спрените в туристическото село автомобили, убил посевите на хората за домашни нужди.

Дъждът в Сливен и региона продължава, макар и по-слаб от първоначалния.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!