Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По 18 години затвор получиха тримата охранители за убийството на 16-годишния Николай от Враца

| обновено на 05.06.15 в 15:06

Присъди по 18 години лишаване от свобода получиха тримата охранители за убийството на 16-годишния Николай Димитров от Враца. Момчето беше пребито пред нощно заведение в града и почина по-късно в "Пирогов".

За убийството на Ники Врачанският окръжен съд призна за виновни тримата охранители на нощното заведение, където в края на август 2013 година момчето беше жестоко пребито.

Присъди при първоначален строг режим получиха 29-годишният Иван Каменов - Цофъра, 25-годишният Ивайло Миланов - Акулата и 31-годишният Калин Димитров, известен като Скинара. Тримата бяха осъдени да платят солидарно общо 140 хиляди лева обезщетение на родителите на убития младеж.

Съдът квалифицира престъплението като убийство по особено жесток начин и хулигански подбуди. Съдия Петя Вълчева прочете присъдите:

За виновен в това, че на 31.08.2013 година в град Враца, за времето от 2:25 часа до 2:40 часа, на площадка пред нощен бар "Хемус", умишлено е умъртвил Николай Димитров, починал на 12.10.2013 година в "Пирогов", град София, като деянието е извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди, поради което го осъждаме на 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор.

Прокурорите по делото, които настояваха за доживотен затвор, казаха, че ще обмислят дали да обжалват по-леката наложена присъда. Тя ще бъде оспорена пред Софийския апелативен съд от охранителите. Майката на убитото момче Нонка Лилова и адвокатът й Григор Вълков посочиха.

Говорят за агресията между младите, но аз мисля, че тази агресия е тотална в обществото
, каза майката.

Нещо, което мен лично ме притеснява, е бездействието и безразличното отношение на обществото. Тогава, когато е станал този бой, както се установи, е имало 20-30 души. Никой от тях не се е обадил на 112, заяви адвокат Вълков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!