Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мишел Обама пристига на посещение в Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес в Италия на официално посещение пристига съпругата на американския президент Барак Обама – Мишел Обама. Тридневното й пребиваване включва Универсалното изложение Експо 2015 в Милано. 

Визитата на Мишел Обама започва от Милано. Най-напред ще разгледа галерията „Виктор Емануил”, където в американски ресторант е организирано събитие в нейна чест. 

Заедно с дъщерите си Саша и Малия и с майка си Мариан, тя ще посети църквата „Санта Мария деле Грацие”, за да види уникалната „Тайна вечеря” на Леонардо да Винчи. Придружена от съпругата на премиера Матео Ренци – Аниезе, Мишел Обама ще посети Експо 2015 и павилионите на САЩ и Италия, след което ще разговаря с Матео Ренци.

Според едноличния правителствен комисар на Универсалното изложение Джузепе Сала присъствието на американската първа дама на него е най-очакваното. Мишел Обама е съпроводена от експерти, работещи с нея по темите за здравословното хранене и с правото на момичетата да имат добро образование. Предстои ѝ среща с военните служители и техните семейства в американската база във Виченца, след което Мишел Обама ще се разходи из Венеция. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!