Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три истински сватби по време на операта „Любовен еликсир” на Античен театър в Пловдив

БНР Новини
Сцена от операта
Снимка: Опера Пловдив

На 16 юли на Античен театър, Пловдив три влюбени двойки ще кажат официално „ДА” и ще разменят брачни халки в самото действие на операта „Любовен еликсир”! За осъществяването на тази идея мечтае отдавна директорът на театъра Нина Найденова.
След анонс във facebook желание да сключат истински брак заявиха близо 40 двойки, като на среща бяха поканени 27 от тях. След попълване на анкетни карти и събеседване с режисьора и с психолог, бяха избрани три двойки, който желаят да изживеят незабравима сватба пред хилядна публика и с участието на целия състав на Операта. Десислава Накова и Димитър Митев, Цветанка Кърджалийска и Владимир Гаголевичин, Преслава Златанова и Росен Христов ще си разменят брачни халки в присъствието на служебно лице от Дом на младоженците, докато оркестърът свири „Сватбения марш”, а хорът пее „Многая лета”.
Ритуалът ще е вплетен в самото действие на операта и е новост както за общинската администрация, така и за младоженците, които ще репетират редом до солистите Яница Нешева, Марк Фаулър, Петър Данаилов, Светлана Иванова и Евгений Арабаджиев. Диригентът Диан Чобанов и хореографът Боряна Сечанова изявиха готовност да кумуват на младоженците, а художникът на костюмите Яна Дворецка трескаво подготвя допълнителни булчински рокли.
За тържеството на сцената е осигурено достатъчно количество „любовен еликсир”, както и редица изненади и подаръци за брачните двойки. От публиката на Античния театър се очаква да скандира „Горчиво” и бурно да аплодира изпълнителите и младите влюбени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!