Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Надпреварата за омбудсман е с непредвидим изход

Мартин Димитров
Снимка: БГНЕС

Състезанието за избор на нов омбудсман е  непредвидимо на този етап, заяви депутатът от Рефоматорския блок Мартин Димитров. За поста обществен защитник ще си съперничат депутатът от БСП Мая Манолова и настоящият омбудсман Константин Пенчев. Неговата кандидатура вчера бе подкрепена  от реформаторите. 
Константин Пенчев се справи добре като омбудсман. Отговорен човек, компетентен. Между другото няма да кажа лоши думи в никакъв случай за Мая Манолова, но смятам, че Реформаторският блок следваше да има своя кандидатура и Константин Пенчев заслужава да бъде кандидат за нов мандат. Най-малкото трябва да има състезание. Нека да чуем идеите и предложенията на двамата кандидати и в едно тайно гласуване, което ще бъде безкрайно интересно и непредвидимо, бих казал, нека по-добрият да спечели.

В Патриотичния фронт все още не е обсъждан кандидатура, но депутатът Емил Димитров-Ревизоро обяви своето предпочитание
Моите симпатии са към нежната половинка. Този, който беше в момента, каквото можа, направи. Нека да дадем възможност и на жена в тази длъжност. Нямаме политическо решение все още. Не сме дискутирали. Моите лични симпатии са за Мая Манолова.

Очаква се изслушването на двамата кандидати да е следващата седмица в Комисията по вероизповеданията и правата на човека.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!