Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панайот Рейзи е уверил Борисов, че оградата на пътя Созопол - Приморско ще бъде премахната

Панайот Рейзи и Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Кметът на Созопол Панайот Рейзи е уверил премиера Бойко Борисов, че оградата на пътя Созопол - Приморско ще бъде премахната, става ясно от статус на премиера във фейсбук. При разговора с премиера Рейзи мотивирал действията си за поставяне на ограда с това, че плажът е неохраняем.

Премиерът и кметът се разбрали да осигурият няколко спасителни поста, за да могат почиващите спокойно да се наслаждават на почивката си.

Над 30 коли са спрели в защитената зона на плаж „Алепу“ въпреки поставените от община Созопол забранителни табели и заграждения в едното платно, видя репортерът Петя Янакиева от радио Бургас. 

Три знака от тази сутрин регмаментират забрани на общинския път Созопол-Приморско в района на плаж "Алепу".  Те показват, че зоната е пешеходна,  паркирането на коли забранено, а нарушението се наказва с репатриране. Реакциите на дошлите на плаж бяха разнопосочни. Десетина летовници с палатки днес са предупредени да напуснат плажа, а две каравани бяха паркирани извън загражденията. Кметът Панайот Рейзи отрече намерения за строителство в зоната, а като мотиви  за мярката посочи.

Затварянето го правим, защото пътят е много зле и, второ, в последно време се забелязва едно камтиране върху самите дюни, този плаж е неохраняем, той е много рисков. Там почти всяка година даваме някоя и друга жертва.

Участъкът ще се превърне в пешеходна алея, категоричен е Рейзи. От морската администрация обещават и места за безплатно паркиране.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!