Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Карлово влизал в болница, когато прокуратурата трябвало да му предяви обвинение

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата на два пъти не е успяла да предяви обвинение за умишлена безстопанственост на кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Причината да не бъде връчен обвинителния акт е, че и на двете дати - 30 юли и на 4 август, Кабаиванов е постъпвал спешно в болница. Следващото му призоваване е насрочено за 12 август. Уведомени са както той, така и защитникът му, съобщават от Апелативна прокуратура - Пловдив. 

Обвинението срещу Емил Кабаиванов е за безстопанственост за периода - април 2013 г. до същия месец на 2014 г. като  нанесените щети се изчисляват на близо 23 хиляди лева. Според разследването става въпрос за финансови разплащания към трима души по Водния проект на Карлово, финансиран по Оперативната програма "Околна среда". Установено е, че те са били назначени на работа в община Карлово, били са в близки отношения с кмета, никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали.

Емил Кабаиванов се разследва от прокуратурата и за злоупотреба с власт при учредяването през 2007 г. на смесеното дружество с бизнесмена Христо Ковачки "Баня Голф енд Спа Ризорт".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!