Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикален афиш

БНР Новини
Снимка: архив
Тези, които все още са на плажа, ще могат да се насладят на последните концертни вечери край морето. Музика ще звучи и в различни културни центрове. На националното си турне Миро ще изпълни някои от най-популярните си песни. Сред тях са „Сувенир”, „Убиваме с любов”, „Върха на планината”, „Губя контрол когато”, „Скочи над мен”, „Август е септември” и др.

Феновете на Миро имат възможност да чуят за първи път част от песните, включени в „Месия” том ІІ „Възкресение” – предстоящия нов албум на изпълнителя . Специално за турнето към него се присъединяват Светлин Къслев – клавишни и вокал, Цветан Недялков – китари, Венелин Венков – ритъм секция, Михаил Дичев – бас. Щрайх линията е под лъковете на талантливи дами от „Хипнотик”, участват и няколко млади вокалисти. Миро представя в програмата и дуети с Невена Цонева, варненския хип-хоп изпълнител Dim4ou и Цветелина Янева. Турнето обхваща четири града, а първият концерт е днес в Бургас. Следват сцените във Варна (31 август), Русе (2 септември) и Пловдив (13 септември). Всички изяви са на открито, началото е от 20:30 часа.

Световно известните челисти от дуото 2CELLOS ще направят грандиозно шоу на сцената на Античния театър в Пловдив на 12 септември. Там те ще открият петото издание на Sounds of The Ages – 2015, изпълнявайки свои аранжименти на популярни, рок и филмови пиеси. Виолончелистите Лука Сулич и Степан Хаузер започват като интернет сензация с изпълненията си във виртуалното пространството през 2011 г. Оттогава пълнят концертни зали и фестивални арени в Европа, Азия и Америка, а в България ще бъдат за втори път.

СнимкаОтиваме към „Музика за нестандартни танци”, представена от не по-малко атрактивните веселяци от „Брас Асоциация Комбо”. Формацията ще изнесе специален концерт на 25 септември от 19:30 ч. в зала 3 на НДК. Групата ще поднесе истинско музикално богатство от авторски композиции на Михаил Йосифов (тромпет), Велислав Стоянов (тромбон) и Милен Кукошаров (клавишни). Останалите членове – Тодор Бакърджиев (тромпет, вокали), Димитър Карамфилов (бас), Георги Марков (барабани) и Атанас Попов (перкусии) ще допринесат с интересни аранжименти. „Черешка на тортата” в програмата ще бъдат няколко композиции, които ще чуем за първи път. Сред тях е песента „Искам да танцувам с теб” – музика Мишо Йосифов, текст Вили Стоянов. Музикалния колорит допълват и гостите в програмата – саксофонистите Димитър Льолев и Венелин Георгиев, тромпетистът Георги Стойков и тромбонистът Владислав Мичев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ще целуна ли"

Едно младо момиче, познато от последния сезон на "Гласът на България" – Дани Илиева – представя новата си песен, озаглавена "Ще целуна ли ". През 2022 година, едва 16-годишна, Дани става най-младата изпълнителка, спечелила "Бургас и морето". Това не..

публикувано на 17.06.24 в 10:15

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15