Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП иска промяна на модела на управление на София

БСП събира днес в центъра на София подписи за регистрация за местните избори наесен. Интелектуалци, общественици, артисти и спортисти подкрепиха социалистите.

БСП избра градинката пред Народния театър, за да събере подписи за регистрацията на партията за участие на местните избори. В страната партията вече е събрала много подписи. Под надслов "Другото лице на София" ще започне и битката за столицата. На мястото дойдоха кандидатът на БСП за кмет на София професор Михаил Мирчев, всички 24 районни кмета, професор Стефан Данаилов, президентът на ПЕС Сергей Станишев, писателят Димитър Томов, спортният деец Таню Киряков и много други, които дадоха своята подкрепа за регистрацията на БСП и за хода на кампанията. Предстои кампания за промяна на модела на управление на София. По-близо до хората и до техните проблеми, изтъкна Михаил Мирчев.

Повече да се строи, още повече от сега, само че много по-качествено и на три пъти по-малка цена. Да не се строи само в центъра и на определени места. Да се строи по всички квартали, преди всичко там, където са хора, които работят и си гледат семействата, изтъкна Михаил Мирчев.

БСП е първата политическа партия, която е готова с всички свои кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна, които вече са утвърдени, излъчени и са на терен, подчерта председателят на градската структура на БСП в София Калоян Паргов и каза, че левицата се надява на честна игра в предстоящата кампания.

Стефан Данаилов си пожела по-европейска столица.

Културна столица. Не само в културните изяви това, което прави София, но общо си представям като начин на живот, на отношения между хората, каза Данаилов.

Утре БСП ще се регистрира в Централната избирателна комисия за местните избори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!