Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намериха голямо количество незаконно притежавано оръжие в Монтанско

31 пушки и автомати, 21 пистолета и 13 хиляди различни по вид и калибър боеприпаси се иззети при специализирана полицейска акция в Монтана и близките села Долно Белотинци и Мърчево. Акцията е извършена след подаден сигнал за съхранение на незаконно оръжие с участието на десетки служители на Сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към Областната дирекция на МВР в Монтана и екипи на школата за обучение на полицейски кучета в Берковица.

В два имота в селата Долно Белотинци и Мърчево са открити огромни количества оръжие. Иззети са два пистолета „Парабелум“, чиято цена на търг според експерти започва от 11 хиляди евро. С висока колекционерска стойност са и намерените автомат „Шпагин“ и пистолет „Маузер“. В Долно Белотинци са открити 27 ловни и нарезни пушки, 12 хиляди патрона, 6 бойни пистолета и различи части от оръжия.

В къща в Монтана полицаите се натъкнали на още 4 бойни и нарезни пушки и три бойни пистолета. Образувани са досъдебни производства срещу собствениците на оръжията - двама мъже на възраст 61 и 66 години. Двамата имат и законно регистрирани оръжия, а единият е регистриран колекционер и притежава оръжеен магазин.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!