Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Агресивен британец вилня по Черноморието - рани полицай и предизвика две катастрофи

26-годишен британски турист, с невиждана агресия, предизвика две катастрофи и рани полицай в "Слънчев бряг". Мъжът първоначално откраднал мотокар и преминал с него през металните врати на складова база, след това на кръстовище се блъснал последователно в товарен автомобил и лека кола и накрая се нахвърлил със стоманен гаячен ключ към дошлите на място полицаи.

Шофьорите на двата блъснати автомобила не са пострадали.

След предизвиканите катастрофи, 26-годишният Джон Кери излязал от мотокара и размахал 30-сантиметров стоманен гаячен ключ. С него той успял да удари в ръката единия от дошлите на място полицаи, след което започнал да се самонаранява. Полицаите не успели да го задържат и той побягнал по пътя Бургас-Варна. Там служителите на реда отново опитали да го арестуват, произвели изстрели със стоп-патрони, като го уличили в крака и тялото, но изстрелите не оказали никакво въздействие върху него и той се нахвърлил отново срещу полицаите, продължил да бяга и да се държи агресивно и неадекватно.

След около 500 метра британският гражданин влязъл в близката бензиностанция и започнал да хвърля бутилки с алкохол. След това взел от кухненското помещение два ножа и отново се насочил към полицаите. За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от специализираните полицейски сили, от Районната служба за „Пожарна и аварийна безопасност“, както и екип на Спешна медицинска помощ в Несебър. След тяхната бърза намеса, нападателят е задържан и отведен в Бургаската болница за оказване на медицинска помощ.

По случая е образувано досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!