Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27-годишна жителка на кв. "Надежда" в Сливен е задържана за побой над учителка

Министър Танев иска строго наказание

| обновено на 30.09.15 в 18:24

27-годишна майка на ученик от сливенското Шесто училище е задържана в Районното управление на полицията за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице.

Родителката на 6-годишно момче от кв. "Надежда" нападнала и ударила 58-годишна учителка пред деца и родители в класната стая във вторник. Учителката е с насинено лице и счупени очила. Побойничката напуснала училището след инцидента, но охранителни камери заснели деянието. Според колегите ѝ учителката е с отлична репутация. В понеделник нападнатата преподавателка направила забележка на сина на побойничката за непристойно поведение спрямо момичетата.

В Шесто основно училище "Братя Миладинови" учат деца предимно от ромския квартал "Надежда". Срещу извършителката на побоя е образувано бързо досъдебно производство по чл.131, ал.2 от НК, за нападение на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

Учителите и ръководството на училището са потресени и огорчени от постъпката на 27-годишната майка. Пропускателният  режим в училището забранява влизането на родители в класните стаи, с изключение на тези на най-малките. Досега подобни инциденти не е имало, каза директорът Митко Митев. Той заяви, че пострадалата 58-годишна учителка е стресирана:

Има видими наранявания по едното око, кръвонасядания, по нейните думи е имала очила, които са счупени. Освидетелствана е от Съдебна медицина и се водят процесиално-следствени действия. Предният ден 6-годишното момче, което е в подготвителна група, е имало неприлично поведение спрямо други деца и тя го е накарала да седне близо до нея, по-далеч от момичетата, с които се е закачало. Това е станало повод и причина майката да дойде и да търси саморазправа с учителката.

Строго наказание ще иска министърът на образованието за родителя, ударил учителка в Сливен. Министър Тодор Танев каза:

Зашлевяване, няма начин да бъде доказано, включително и в съда. Ще отида до крайна мярка, за да покажа на немодерното родителство в България, че има други, които никога не би им минало през ум. Болшинството,  не трябва да става заради отделни, бих го казал директно, без никакъв срам, идиоти. Този, който удря учител е идиот. Той обаче освен идиот и освен на позорния стълб, трябва да бъде и наказван. Това ще се случи!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!