Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол ще бъде отбелязан Празникът на авиацията и военновъздушните сили

С поредица от събития в Ямбол ще бъде отбелязан Празникът на авиацията и военновъздушните сили (ВВС)  16 октомври. Инициативите са организирани от авиобаза "Безмер" със съдействието на община Ямбол.

Домакин на проявите е Музеят на бойната слава в Ямбол. В една от наскоро ремонтираните зали на музея е подредена изнесена експозиция на авиобазата, която може да бъде разгледана до края на октомври. Посетителите ще имат възможност да видят костюми за пилоти, макети на самолети По-2, МиГ-23, МиГ-25, част от горивна камера, командирски и борден планшет, както и други интересни експонати, сред които и снимки на втория български космонавт Александър Александров, който започва своя летателен път именно от авиобазата край Ямбол.

Кулминацията на празника ще бъде днес, като официалното откриване на празника ще бъде в 10:00 часа. До 15:00 часа. военнослужещи от авиобаза "Безмер" ще демонстрират специално авиационно оборудване и екипировка, както и стрелково въоръжение.

Една от големите атракции ще бъде полевата кухня и всички посетители на музея ще имат възможност да опитат от приготвяните в момента ястия.

В празничната програма са предвидени и мултимедийни презентации с кадри от историята и настоящето на ВВС и на авиобазата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!