Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Членовете на секционните избирателни комисии в Пловдив предадоха протоколите си

Снимка: БГНЕС

Членовете на секционните избирателни комисии в Пловдив предадоха протоколите си и в момента те се обработват. За някои от тях изборният процес продължи повече от 35 часа.

Трудно и бавно ставаше преброяването на протоколите, което започна снощи след 22.30 часа. В утринните часове, когато в Шеста палата на Панаира все още стотици чакаха реда си, напрежението беше най-голямо. В ранния следобед обстановката сравнително се успокои. Последните напускащи тук казват, че са много уморени, но са били подготвени за дългото чакане. Твърдят, че процедурата е била тромава заради многообразието на местния вот и референдума, но, според тях, организацията в Общинската избирателна комисия била добра.

Остават да бъдат обработени 15 от общо 468 протокола. Така на база 91,22 % от вече обработените Иван Тотев от ГЕРБ получава 39,59 на сто от вота на пловдивчани, Славчо Атанасов от Патриотичния фронт - 21,13 %. Двамата отиват на балотаж тази неделя. С трети резултат е Даника Каназирева от Съюза "Пловдив" - с 14,23 на сто. Здравко Димитров, който е подкрепен от Реформаторския блок, има 10,74% от гласовете, а местният лидер на БСП Георги Герков - 7,19%.

Данните показват още, че ще има балотаж и в шестте пловдивски района, като водят кандидатите на ГЕРБ, които в пет от кметствата се изправят срещу коалицията на Славчо Атанасов от ПФ. В Общинския съвет, отново на базата на досега обработените протоколи, доминират ГЕРБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!