Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават укрепителните дейности по свлачището в Асеновград

| обновено на 29.10.15 в 16:22
Свлачището в квартал Горни Воден
Снимка: БГНЕС

В асеновградския квартал "Горни Воден" продължава укрепването на свлачището, при което се срути огромно количество скална маса заради изграждането на подпорна стена. Строителите наливат бетон на мястото на пропадналия участък, като до момента са излети над 200 кубически метра бетон.

Заради пропадналите скални късове бяха евакуирани две семейства, а други три къщи останаха да висят опасно над 7-метровата пропаст. До дни ще бъде извършен и оглед на засегнатите къщи.

Достъпът на потърпевшите хора до домовете им е ограничен, а заповедта за евакуация ще бъде в сила за седем дни, поясни изпълняващият длъжността кмет на Асеновград Пламен Йончев.

Прокуратурата в Асеновград се самосезира по публикации в медиите и възложи проверка на “Икономическа полиция“ за извършените изкопни дейности, при които срутилата се скална маса нанесе повреди и на магистралния водопровод, и на жилищата в квартала.

Изискани са документите по възложената обществена поръчка и изпълнението на строителството. Предстои да се снемат обяснения от отговорните длъжностни лица от Община Асеновград и фирмата - изпълнител. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!