Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миков за протеста в МВР: Ще се качат на равнище "премиер“ и после ще му благодарят

БСП кани на разговори по места общинските съветници от всички леви формации

| обновено на 03.11.15 в 17:22

Лидерът на БСП Михаил Миков определи като "десен" проектобюджета за догодина. Според Миков проекта замразява социалните плащания и се увеличава външния дълг на страната.

На този фон е явно социалното замразяване  на редица плащания, свързани с хората, които най-тежко понасят последиците от кризата - . uато тръгнем от хората с увреждания, минем през издръжката на младите семействаи стигнем до редица социални групи, които ще изпитат това замразяване. На този фон са очевидни увеличенията на разходи за отбрана.

Ръководството на БСП е взело решение представителите на партията в общинските съвети в страната да поканят на разговори избраните съветници от АБВ, Движение 21 и всички други леви формации за обсъждане на лява местна политика и за евентуално сътрудничество по провеждането ѝ. Това е тест за политиката, която ще се провежда в местните парламенти, подчерта лидерът на БСП Михаил Миков. Рано е обаче да се коментира дали, ако тест е успешен, ще може да се говори за стопляне на отношенията в ляво, допълни политикът, но изрично определи АБВ като партия, която провежда дясна политика.

От БСП отчетоха, че продължават да пристигат сигнали за тежки нарушения на изборите и за ясно участие на органите на полицията в изборните дни и от Берковица и от други места в страната.

Многото грешки в изборните протоколи Миков определи като „добре организиран план за създаване на напрежение и хаос“ в условията, на които да се правят драстични нарушения, оето облагодетелствало партия ГЕРБ.

Относно готвения протест на полицаите заради орязване на социалните им придобивки, лидерът на БСП коментира, че всяка реформа трябва да се прави с широко обсъжданеи не може това да става за няколко дни. Реформа в сектор "Сигурност" може да се прави само след широко обсъждане, коментира Миков.

Реформи се правят, но хората, които се реформират, трябва да знаят, да могат да прогнозират живота си, а не сега - всички са се юрнали да си подават молбите за напускане, защото се срива държавата. Всъщност в много сектори ГЕРБ води такава политика- на изненадка - защото това да се прави за няколко дни, и то така, че да се избяга от тези настроения по време на изборите е, най-малкото, некоректно към тези хора.

С оглед организирания синдикален протест на служителите от МВР, може би ще се стигне до решение. Засега са на равнище „министър“, ще се качат на равнище „премиер“ и после ще му благодарят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!