Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Савина Петкова е новият председател на Пловдивския общински съвет

Снимка: община Пловдив

На учредителната си сесия Пловдивският общински съвет избра на председателското място Савина Петкова от коалицията, свързвана с Реформаторския блок - „Здравко Димитров - Да решаваме заедно”. 

Гласуването беше тайно, като Петкова събра 44 от гласовете на новите съветници. За другия претендент за поста - Дани Каназирева от Съюз за Пловдив гласуваха 6-има. 

След предварителните консултации с партиите за съставяне на управляващо мнозинство, ГЕРБ предложи именно на Съюз за Пловдив да номинира председател на Общинския съвет. Затова и до провеждането на тайното гласуване днес за фаворит за поста беше определяна Каназирева. 

Политическата подкрепа е призив, но всеки застава пред урните сам със себе си и съвестта си, коментира кметът и лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

Междувременно Здравко Димитров, който участва в надпреварата за кмет на града, потвърди, че ще приеме предложението на ГЕРБ да бъде областен управител на Пловдив. По думите му,  указът ще бъде издаден от Министерския съвет на заседанието следващата сряда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!