Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богомил Господинов от София спечели поетичния конкурс "Веселин Ханчев"

Снимка: Венелина Попова

21-годишният Богомил Господинов от София е носителят на голямата награда на 32-я  Национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, който се провежда всяка година в Стара Загора. 

Статуетката „Златното яйце“ не беше връчена на 21 годишния студент по компютърни технологии в университета Саутхемптън в Англия, а на Тома Марков, който ще бъде редактор на дебютната му книга. По регламент на конкурса на всеки победител се издава поетична книга. Тази година бе представена дебютната стихосбирка „Където за кратко е имало куче“ на миналогодишния отличен Боряна Нейкова

Втората награда тази година си поделиха 21-годишната Анна Лазарова от Велинград и 23-годишния Красимир Нейков от Варна, третата награда отиде при Антонина Георгиева от София. Раздадени бяха и 11 поощрителни награди. 

150 участници се състезаваха в поетичния конкурс тази година. Техните творби журираха Петър Чухов, Яница Радева и Иван Ланджев. Организатори на литературното събитие са община Стара Загора, библиотека „Родина“ и къщата музей „Гео Милев“. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!