Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три години затвор за младежа, блъснал възрастен мъж в Пловдив

Снимка: БГНЕС

На три години лишаване от свобода беше осъден от Пловдивския окръжен съд младежът, който през лятото в Пловдив блъсна и уби възрастен мъж на пешеходна пътека. Той беше лишен също от правото да управлява МПС за срок от шест години. 

Случаят нашумя с пропуските в досъдебното производство срещу 24-годишния Милан Дивеков. Стигна се до намесата на главния прокурор Сотир Цацаров за вътрешна проверка в Областната дирекция на МВР и смяна на ръководството.

Пловдивският окръжен съд допусна съкратено съдебно следствие по делото срещу Милан Дивеков , който причини смъртта на  63-годишния Димитър Димитров и който обяви , че признава вината си, а това предполага редуциране на наказанието. Така се избегна  изслушването  в съдебната зала на специалистите, изготвили експертизите, както и на свидетелите. Всички те заявиха, че  пазят ужасния спомен от катастрофата на 12 август вечерта.
По време на делото от прокуратурата за пореден път припомниха множеството предишни административни наказания срещу Милан Дивеков, както и становището на специалиста, изготвил автотехническата експертиза, а именно, че ако той беше шофирал със 76, а не със 100 километра в час,  е можедо да не се стигне до тежкия инцидент. 
Синът и дъщерята на загиналия  бяха категорични, че ще обжалват наказанието, което според тях е недостатъчно. След това се готвят да заведат граждански иск срещу застрахователя. Защитата на Милан Дивеков обяви, че засега няма да обжалва съдебното решение,  което намира за справедливо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!