Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК започна кампания за набиране на средства за деца, пострадали при катастрофи

Снимка: РАДИО ВИДИН

Българският червен кръст започна кампания за събиране на средства в подкрепа на Националния дарителски фонд към БЧК, който подпомага и пострадали при пътнотранспортни произшествия деца.

Инициативата продължава до края на годината, а парите ще се предоставят два пъти годишно - за 1-ви юни и за Коледа. Екатерина Борисова от БЧК обясни още:

Целта е да набираме средства, за да подпомагаме лечение на деца, пострадали при пътно транспортни произшествия, да съдействаме за намаляване на пътния травматизъм. Всеки, който си закупи от продуктите на компанията, 10 стотинки от тези продукти ще бъдат отчислени за фонда.

Все още не е определена датата, на която ще подпомогнем децата. В момента все още селектираме броят на децата, които ще подпомогнем. Между другото имаме рекорден брой писма за тази година, не знам на какво се дължи, дали произшествията са станали повече или фонда вече добива по голяма известност. Българинът е милостив и дарява средства. Това го показват дори компаниите, с които организирахме в подкрепа на пострадалите от наводненията миналата година, тогава се набраха над два милиона лева. Така, че българинът дарява на нуждаещите се.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!