Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Стария град в Пловдив започват празниците на светлината и надеждата

В Стария град на Пловдив започват Празниците на светлината и надеждата. В присъствието на представители на различните общности в града ще бъдат запалени светлините на Коледната елха. В програмата присъства и изложбата "Коледа в Чехия и Словакия". Тя ще бъде открита от посланика на Чехия у нас Душан Щраух.

Изложбата, представяща чешките и словашки коледни обичаи - зараждането им, развитието, което търпят през годините и традициите днес, е експонирана в Балабановата къща.

Празниците на светлината и надеждата продължават с различни прояви за децата и през почивните дни. Утре също в Балабановата къща майстори от Регионалната занаятчийска камара ще помагат на желаещите в изработването на сурвачки и коледни играчки с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат предоставени на Отделението по онкохематология към детската клиника на Университетската болница. На 6-и декември ще бъде украсена и елхата в двора на арменската църква. Децата ще могат да напишат и своето писмо до Дядо Коледа и да го пуснат в кутията, адресирана до добрия старец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!