Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За пета година връчват наградите за пътна безопасност

Снимка: www.nagradi.org
За пета поредна година ще бъдат връчени наградите за пътна безопасност, за да се популяризират добрите практики и проекти и да се привличат нови партньори за каузата. Към момента България остава на едно от челните места в негативната статистика по брой загинали на 1 милион души в страните от Европейския съюз. По всяка вероятност в края и на тази година отново ще се регистрира ръст на броя на загиналите при катастрофи.

Наградите се раздават в шест категории – инициативи за пътна безопасност от фирми и неправителствени организации, от държавни институции, общини и местни администрации, инициативи за пътна безопасност от детски градини и училища. В категорията "Журналистически материали" се отличават публикации и медии. Всяка година се връчва и специална награда на служител на "Пътната полиция". Любка Маринова от фондация "Годишни награди за пътна безопасност":

Тази година има над 70 участници. Най-много са от детските градини и училищата. Тази година не е добра за пътната безопасност, тъй като жертвите при катастрофи са повече от миналата година за същия период. Но всеки, който работи в областта на безопасността на движението, който допринася за намаляване на жертвите от катастрофи, трябва да бъде по някакъв начин възнаграден и отличен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!