Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ напуска парламентарното мнозинство, а Петър Москов остава здравен министър

| обновено на 13.12.15 в 08:42

Партия "Демократи за силна България" напуска парламентарното мнозинство, а Петър Москов остава здравен министър, но напуска заместник-председателското място в партията.

Партия "Демократи за силна България" снема политическото доверие от правителството, каза Радан Кънев след продължилото 5 часа заседание на националното ръководство на ДСБ:

А националното ръководство на ДСБ подкрепя решението на лидера за снемане на политическото доверие от правителството и напускане на парламентарното мнозинство в 43-тото Народно събрание, поради отказа на партия ГЕРБ от договорения вариант на конституционни реформи и бламирането на министър Христо Иванов като министър на правосъдието.

На въпрос ще доведе ли това решение до разцепление в Реформаторския блок Радан Кънев отговори:

След провала на конституционната реформа, залогът, пред който е изправена страната, е по-голям от единството на една партийна коалиция.

Като мотиви да остане министър на здравеопазването д-р Москов посочи:

По никакъв начин няма да дам алиби на хората, които искаха, продължават да искат и ще държат участието на Реформаторския блок, участието на ДСБ в управлението да бъде разказвано като провал, като невъзможност, като скандал. Продължаваме напред, вършим работата, за която хората са ни избрали - всеки в качеството си: Радан - като народен представител и говорител на сериозни, важни и тежки теми, а аз - като министър.

"Ние не се плашим от избори. Партията "Демократи за силна България" ще бъде силно критична опозиция към всякакви нереформаторски политики оттук нататък, заяви още Радан Кънев:

Нашите цели са в България да има истинска реформаторска опозиция, след като няма истинско реформаторско управление.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!