Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици и доброволци от БЧК зарадваха с подаръци децата в двете най-големи пловдивски болници

Снимка: Пламен Коцев

Седем пловдивски училища се включиха тази година в коледната благотворителна кампанията на Българския червен кръст в града в подкрепа на децата, които по време на Коледните и Новогодишните празници са в болнични заведения. Днес доброволците от червенокръстката организация и учениците зарадваха с подаръци и внимание малките пациенти в двете най-големи болници  - Университетската и Болница ”Пловдив”. 

За младежите-доброволци т. нар. "кутии на приятелството" са протегната ръка, знак на обич и съпричастност:

Тази година успяхме  благодарение на ученици от седем училища да съберем над 150 подаръка. Това е изработено от деца, дарено от деца и за деца. В пакетите има играчка, лакомства и много често дечицата, които са ги изготвили, слагат картичка с послание.

Скъпо дете, пожелавам ти Весела Коледа и Щастлива Нова Година – пише най-често на картичките, а получателите бяха истински изненадани и радостни. Именно това, което виждаме в очите на децата, ни мотивира всяка година да участваме в кампанията, казаха още доброволците от Българския червен кръст:

Да видиш усмивката на едно дете, което може би не е толкова щастливо в момента и да го зарадваш, това е много ценно. Да усетят и те коледния дух като нас. Удовлетворение за нас е, че сме занесли усмивки.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!