Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив ще продължи програмите за здравето на учениците от първи до четвърти клас

Снимка: БГНЕС

И през новата година община Пловдив ще продължи програмите за здравето на учениците от първи до четвърти клас. Ще бъдат осигурени 180 хиляди лева за прегледи със специализирана апаратура на около 5 хиляди деца. 

Заместник-кметът Георги Титюков заяви, че след прегледите ще бъдат раздавани брошури, ще се издават и индивидуални диагностични листове:

Като на всяко дете се препоръчва какви стъпки да предприеме, естествено, със съгласието на родителите.

Ще има рехабилитационни програми в училищата, но с по-тежките случаи ще се ангажират специалистите от спортния диспансер, където ще се сформират групи:

Родителите да могат да водят редовно децата си, да ги насърчават, тъй като това са поправими неща. В тази възраст хубавото е, че в 99% от случаите тези неща са поправими със спортуване, двигателен режим.

Георги Титюков съобщи още, че през тази година общината ще поддържа социален кабинет по дентална медицина, където социално-слаби и възрастни пловдивчани ще могат да получат безплатни зъбни протези. За тях се отделят 20 000 лева. От разкриването на кабинета през 2007 година зъбни протези са изработени за 1000 души. Социално-слабите граждани, които желаят да се възползват от тази услуга, трябва да са с доход под 285 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!