Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телата на мъж, жена и дете бяха намерени в апартамент в Пловдив

| обновено на 04.01.16 в 19:26

Три трупа са били открити в апартамент на улица "Асен Христофоров" в пловдивския квартал "Кючук Париж", съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков. Все още не е изяснено дали става дума за убийство или самоубийство, като по случая е образувано досъдебно производство. От Окръжната прокуратура съобщиха, че разследването продължава, а също така и че са назначени множество експертизи и че се разпитват свидетел

Сигналът за намерените тела на мъж, жена и дете е бил подаден в полицията около 11.30 часа. Майката на убития Благой Сапунджиев е потърсила сутринта притеснена съдействие от помощник-домоуправителя на кооперацията, намираща се на улица "Асен Христофоров", защото не можела да се свърже със семейството часове наред. Веднага след това Красимира Парелова се обадила в полицията, сподели пред "Хоризонт" тя и подчерта, че от година и половина тримата живеели там под наем.

35-годишният Благой бил шофьор на камион, а 29-годишната му съпругата Йорданка Сапунджиева е работела като счетоводител. Двамата имали момиченце на пет години на име Петя, като семейството живеело под наем в апартамента от година и половин, допълни Парелова:

Много хубаво семейство. Майката винаги усмихната, детето също.

Майката е била в неделя при близки извън града заедно с дъщеря си Петя, заедно с която са се прибралаи към 17.30 часа, като е паркирала автомобила си в близкия охраняем паркинг, поясни единият от пазачите:

Нали водим тетрадка тук и кой-кога се прибира, и кой-кога излиза от паркинга, та тя се е прибрала в 17.15 повече и повече не е излизала.

Липсват данни след това Сапунджиева да е напускала сградата, а автомобилът на съпругът й, който не е ползвал охраняемия паркинг, е пред кооперацията. По информация на съседи около 4.30 - 5.00 часа са се чули изстрели, но никой от живеещите в блока не е реагирал и не е предполагал, че става въпрос за дома на семейство Сапунджиеви.

Първи в апартамента, където се е разиграла трагедията, са влезли родителите на Благой Сапунджиев и кумът на семейството, след това и полицейските екипи. Телата на тримата са открити в едното от помещенията. Предполага се, че мъжът е убил съпругата си и дъщеря си и след това се е самоубил.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!