Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ремонтът на пътя до Карандила

Започва ремонтът на републиканския път от Сливен за местността Карандила. Заради пропадане на пътен участък движението беше забранено 

Поради пропадане от обилните миналогодишни дъждове на презбалканския път от Сливен за селата Ичера и Градец, той бе затворен за движение на автомобили преди близо една година. Движението се извършва по обходни маршрути през местностите Селището и Даулите. Забавянето на ремонта и обиколните маршрути затрудняват пътуващите и въпреки, че пътят е сигнализиран, има коли, които преминават през разрушения участък за Карандила. 
Конструкцията на пътя е разрушена на дължина 150 метра, с големи надлъжни пукнатини с ширина от 5 до 30 см и пропадане на участък с дължина 2.5 м в лявата лента, със свлечен пътен банкет и насип на пътя. Разрушеният път е сигнализиран с необходимите знаци, сигнална лента и земна маса. Той е част от републиканската пътна мрежа и за ремонта му се чакат действия от държавата. 
Община Сливен е получила уверение, че през 2016 г. пътят ще бъде готов, съобщи кметът Стефан Радев. В момента се извършва проектиране от Агенция „Пътна инфраструктура” на стойност 2 млн. лева. Предстои да бъде възложено строителството. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!