Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК в Сливен започва раздаването на първия транш хранителни продукти за социално слаби хора

Снимка: БГНЕС
От днес Българският червен  кръст в Сливен започва раздаването на първия транш хранителни продукти от мащабната европейска програма за близо 10 600 социално слаби граждани в Сливенска област. Програмата се реализира съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане.

В община Сливен ще бъдат подпомогнати над 6000 души. От първия транш включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане граждани ще получат по 5 килограма брашно, 3 килограма леща, 3 килограма спагети, 1 килограм конфитюр и компоти.

Раздаването на хранителните продукти започва днес и ще продължи до 28-ми януари в три пункта – до Трета поликлиника в центъра на Сливен и кварталите "Даме Груев" и "Речица".

В община Твърдица разпределянето на продуктите за над 1000 социално слаби граждани ще бъде извършено от днес до 22-ри януари във временен пункт в Медицинския център.

В същия период в община Нова Загора помощи за 970 души ще се получават в два пункта – в Младежкия дом и квартал "Шести".

В Котел началото на кампанията е от 13-и януари и ще продължи до 27-и януари, в разкрит в града пункт, за близо 2500 нуждаещи се. Ще бъдат подпомогнати хора, получавали енергийни помощи за миналия отоплителен сезон. С еднократна помощ ще бъдат подпомогнати и семейства, пострадали от бедствия и аварии. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!