Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Интендантско обслужване" - Калофер защитават уволнен директор

Снимка: БГНЕС

Работещите в "Интендантско обслужване" - Калофер излязоха на  протест пред предприятието, за да изразят несъгласието си с отстраняването на досегашния изпълнителен директор Ганчо Караджов. Караджов беше освободен вчера със заповед на  министъра на отбраната Николай Ненчев заради лошото финансово състояние и управление на дружеството. Предприятието е приключило годината с над 3 милиона лева дългове. Шивачките настояват министър Ненчев да отмени заповедта си. 

Протестиращите заявиха, че няма причина ръководството да бъде сменяно. По думите им в момента се изпълняват поръчки, а досегашният директор с встъпването си в длъжност преди две години е стабилизирал предприятието,  разкрил е нови работни места и е увеличил заплатите почти двойно . 

Една от шивачките Бонка Буюклиева заяви, че вчера  заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова се е срещнала с тях като е обяснила, че предприятието търпи загуби, което е наложило освобождаването на Ганчо Караджов. Ние обаче смятаме, че става въпрос за политическа смяна, а в основата е предстояща голяма поръчка, подчерта Буюклиева:
Предстои сключване на договор за изработване на нови военни облекла за три години за 20 милиона. Вчера ни каза заместник-министърът, че, да, договорът ще бъде за нас, защото по сега съществуващия закон те няма да правят обществена поръчка, а направо ще ни го възложат на нас. Обаче, този договор ще бъде подписан с ново ръководство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!