Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем от пострадалите при катастрофата в Македония остават в "Пирогов"

| обновено на 04.02.16 в 13:06
Снимка: БГНЕС

Седем от пострадалите при катастрофата на български автобус в Македония остават за лечение в "Пирогов". Това съобщи за "Хоризонт" говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова:

Общо 12 пострадали при катастрофата в Македония преминаха през Спешното отделение на "Пирогов". Шест от тях докараха линейки на Спешна помощ. От всички прегледани и подробно изследвани пациенти, седем остават за лечение в болницата. Най-сериозно е състоянието на 60-годишната жена, която е настанена в неврохирургията на "Пирогов". Останалите са приети за лечение, за наблюдение, някои от тях са за оперативни намеси.

Още петима от пътниците в катастрофиралия автобус са потърсили лекарска помощ в "Пирогов". Една от жените има няколко счупени ребра и тя също остава за лечение в болницата. Най-пострадалата, приета вчера – с две счупени ребра и два счупени прешлена, днес е била оперирана. Тя е в стабилно състояние. Основните фрактури на потърсилите помощ са на горните крайници и контузии на гръдния кош.

Български автобус катастрофира до град Крива паланка в Македония вчера. В него са пътували повече от 40 души – учители от Финансово-стопанската гимназия в София. По първоначална информация превозното средство е излязло от пътя и се е ударило в дърво.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!