Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на ВМЗ-Сопот и кмета на града обсъждат погасяването на дълга на среща тази вечер

Погасяването на дълга от 2 000 000 лева на ВМЗ към Община Сопот ще бъде  обсъдено на среща тази вечер между ръководството на предприятието и кмета на града Деян Дойнов

През последния месец Вазовските машиностроителни заводи са погасили 750 000 лева от дълга си към община Сопот. Настояваме да получим останалата сума от 2 милиона лева, за да може общината да се стабилизира, заяви кметът Деян Дойнов, като припомни, че всеки ден на общината се начисляват лихви заради проекта за пречиствателната станция, който не е разплатен:

За това бързам да вземем тези средства, да се разплатим и да спре тази агония. Считам, че няма проблем в момента ВМЗ да отговори на тази сума, която искаме. Аз съм човек, ще ги разбера, но се надявам те да намерят алтернативния вариант, така че на едно 80-90 процента да платят задълженията си.

Надяваме се да постигнем съгласие за дълга, добави от своя страна директорът на ВМЗ Иван Гецов, но не уточни каква сума има готовност да внесе предприятието:

Обстановката в дружеството е стабилна, подобрява се и финансовото, и икономическото състояние, закупуват се машини. 2 милиона са два милиона. При положение, че предварително те не са планирани, те вече стават проблем.

Миналата седмица след среща на Дойнов с премиера Бойко Борисов  стана ясно, че до вторник дълговете на оръжейния завод трябва да бъдат изплатени. В същото време от КТ "Подкрепа" в предприятието заплашиха с протести,  защото лишаването на ВМЗ от такава голяма сума ще наруши работния процес.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!