Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София от птичи полет с дрона на Ясен Джабиров

БНР Новини
Снимка: maxmediabg.com

Когато човек гледа снимките и клиповете на Ясен Джабиров си дава сметка, че колкото и добре да познаваш нещо, гледайки го отвисоко, откриваш нови и нови неща. Сгради, паркове, улици, местности и пътни артерии, всички те добиват неподозиран облик след като бъдат заснети от дрона на Ясен Джабиров.

Ясен Джабиров е завършил анимация. Как започва да снима с дронове?

Още преди дроновете да се появят като технология се занимавах с фотография и операторство и се забавлявах да управлявам дистанционно макети на хеликоптери. Когато се появиха дроновете, събрах двете дейности в едно. Това стана преди около пет години.

Бих искал да обиколя много места, да ги снимам по различни начини и после да ги представя в клипчета, споделя Ясен. Върху какво работи в момента?

Вече съм изготвил няколко проекта, които станаха популярни за София и показват красотата на града. Наистина е така, София от птичи полет изглежда много по-красива.


Един от последните проекти, който разработва Ясен, представя софийски храмове, заснети отвисоко:

СнимкаХрамовете са по-различни, защото имат по-органична форма и обикновено са кръгли. Привлякоха вниманието ми с красотата си, тъй като това са сградите, на които е отделено най-много внимание от архитекти и строители. Затова реших, че ще е хубаво да ги събера в един проект.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Архиепископ Теодосий Севастийски

Архиепископ Теодосий от Йерусалимската патриаршия призова за подкрепа на православните в Газа и Украйна

По време на проведената наскоро в София конференция, в защита на каноничната Украинска православна църква, Севастийският архиепископ Теодосий (Атта Алла Хана) поздрави Негово Светейшество патриарх Даниил. "Нека Бог да го подкрепя в служението и му..

публикувано на 28.08.24 в 14:08

Политиците в България все по-трудно успяват да управляват случващото се в страната

Вторият служебен кабинет, ръководен от Димитър Главчев положи клетва пред Народното събрание. Основна задача на екипа от служебни министри отново ще бъде провеждането на честни избори, като поредният предсрочен парламентарен вот е насрочен от..

публикувано на 28.08.24 в 12:15

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21