Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападнаха горски стражар от Кюстендил пред семейството му заради съставен акт на нарушители

Снимка: Йорданка Петрова

Горски стражар от Кюстендил е бил нападнат пред семейството му заради това, че е съставил акт на нарушители.

От Изпълнителната агенция по горите настояват за промени в Наказателния кодекс, за да бъдат защитени служителите им, заяви за "Хоризонт" инж. Димитър Баталов, директор на Дирекция "Опазване на горите" в Агенцията:

Нашият служител е отишъл със семейството си в ресторант, където в същото време ловна дружинка от село Ушитрия са имали отчетно събрание. Един от дружинката отишъл да предупреди нашия гост-инспектор, че му готвят побой и гост-инспекторът със семейството си - жена му, бременна в третия месец, и малко дете на седем години, тръгват да излизат, но ги стигат и започват да го удрят.

Станало е побой заради факта, че преди две години този горски инспектор е съставил акт на познати на председателя на дружинката, тъй като те не са били с редовни документи, допълни инж. Баталов и поясни, че пострадалият е със спукване на клепача.

Ще вземем мерки - ще уведомим прокуратурата и полицията, но поводът за побоя е изпълнение на служебните задължения. Той е съставил два акта на няколко нарушители - то това не е единствен случай. В последните две години посегателства над горски служители са над 57, както и има около 43 заплахи, а има и нерегистрирани такива, добави директорът на Дирекция "Опазване на горите" в Изпълнителната агенция по горите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!